Direktlänk till inlägg 15 augusti 2013

Tidig morron

Av babsansblogg - 15 augusti 2013 05:24

  Lilla älsklingen Nova - fammos lilla ♥  

Sitter här på jobbet - jag är redan på plats - strax efter femsnåret! Börjar jobba först halv sju, men det är skönt att vara här i tid! Då hinner jag slänga in ett inlägg här och så hinner jag faktiskt jobba undan en hel del innan dom övriga börjar droppa in här och telefonen börjar ringa. Men min flextid börjar räknas först från kl 06. Så här sitter man och jobbar gratis nästan en timme per dag! Jag har mig själv att skylla förstås!

Sovit en bra natt har jag, vaken någon gång ... men ändå som jag tycker - bra sömn i natt. Skönt - kände mig lite tung i skallen när jag klev upp 04.40, mina ögon var så trötta så det var inte klokt.

Har fått i mig dagens första kaffekopp här på jobbet, gör inget kaffe hemma innan jag åker hit. Bor bara 10 minuters gångväg från mitt jobb.

Igår var jag in en sväng på Apoteket och hämtade ut två av mina blodtrycksmediciner - ack ja - man måste medicinera sig för detta ... sen på väg till bilen så mötte jag ett par som vi umgås med och jag fick kramar av dom ... gulliga människor. Det var förresten det paret som inte kunde vara med på kräftskivan i fredags. Nu skulle dom ut även i helgen med sin snygga och fina husvagn (ja det är den faktiskt - skitsnygg).

Vi var också och beställde en ny ytterdörr, en vit med två långa fönster på. Vi tog inte klarglas, utan lite frostigt, jag vill ju inte att folk skall kunna stå och glo in i huset genom dörren! Usch så läskigt! Det är lång leverans på den, först v 40 skulle den komma och vi har redan beställt inmontering av en byggfirma. Vi tog även ett s k säkerhetslås till den. Nu har vi en teakdörr och den har vi haft sen huset byggdes. Men eftersom vi har vitt kring dörrar, fönster och även vit garageport, så tycker vi att det passar alldeles utmärkt med en vit ytterdörr. Skall blir så fint så ... längtar.

Lilla familjen, sonens familj alltså - var förbi en sväng igår. Sonens sambo har haft vattkoppor - så vi har inte kunnat träffas på ett tag. Visserligen så har jag haft vattkopporna, men är väl lite osäker på maken om han haft det som barn. Han blev då inte smittad när jag hade kopporna, jag var strax över 20 och vi bodde ju ihop redan då. Men att man längtade efter sonen och hans lilla dotter ♥ Hon heter Nova och är två år. Jag hade köpt en film till henne, hon är filmoman! Som sin far och mor. Filmen var Ice Age. Hon sken som en sol när hon fick den. Underbara unge!

Idag skiner solen mellan molnen och det är +14 grader, blåser lite gör det också. Tänkte när jag körde hit, nu är det höst - man ser det på naturen, gräset börjar att bli brunt på sina ställen, en del löv har ramlat på marken ... inte mycket - men dom finns där. En annan luft är det också - det är höstkänsla. Fast igår hade vi en riktigt varm och härlig dag, över +20 var det - när jag var till stan, var det +24 och riktigt varmt och soligt.

Vet ni vad jag längtar efter ... jo att få börja höststäda! Inte för att jag nu längtar jättemycket efter hösten eller så, jag älskar sommaren ... men det här med att byta gardiner och tända lyktor ute - det längtar jag efter. Och det är onekligen mysigare att tända lyktor utomhus när det är mörkt ute - vi som bor i norr, vi har ju ljust och soligt även nattetid under sommaren, så ljuslyktor gör sig inte lika fint då.

Känner också att jag skulle vilja tapetsera om i hallen och köket ... får väl se om det går att övertala maken. Vill ha ljusa tapeter, har gult i hallen och även i köket - jättefina tapeter - inte ett spikhål för mycket så att säga ... men jag är dööööless på dom. Vill ha vitt, grått eller silver - enfärgat eller randigt ... kanske med något svagt synligt mönster i tapeten - jag vet inte - bara att jag vill ha ljust! Även i rummet vill jag ha nytt, men det får bero än så länge.

Oj så långt det här blev ... skrivklådan gjorde sig gällande.

Måste avrunda med ett hej svejs till er. Tack för era kommentarer och att ni läser "mig".






 
 
TantGlad

TantGlad

15 augusti 2013 15:48

Haha...vet ju hur det blir när skrivklådan anfaller en.
Bra att ha det nära till jobbet och jag bjuder åkso till alldeles för mycket men.....man är ju som man är.
Fy vale för vattkoppar, men tur man haft det och jag minns det var jättejobbig tid.
Visst vill man heller ha lite frostat på sidoglaset till ytterdörren så folk inte kan glo in. Tänk om man springer halvneck då?? vad gjöra man då????? hihihi
Roligt med lite nya tapeter ibland. Min gubbe har haft eget måleri men har i sommar pensionerat sig. Han har haft eget i ca 30 år tror jag.
Näpp jag hörde nyss av min gubbe vi skulle få bredbandfel......det innebär jag inte kan blogga från datorn utan jag får blogga från mobil och då kan jag ju inte sätta in bilder och så. JA jag HOPPAS INTE DET.
Ha en fortsatt fin kväll nu för här lyser solen och det är 23.
Kraaaaam!

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Annika

Annika

17 augusti 2013 11:52

Att längta till att få höststäda kan jag förstå. För om man är på rätt humör så är det ju så roligt att få göra det fint och mysigt inne. Vi kommer ju att tillbringa mycket tid inomhus då höstmörkret kommer. Dessutom då det har varit en bra sommar så känns det ännu mer okej. Ha nu en skön helg.

http://www.badtant.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av babsansblogg - 21 augusti 2013 05:36


   Mitt huvud känns såååå tungt och jag är sååå himla trött! Har sovit riktigt uselt i natt ... fick börja dagen med en tablett för skallebanget. Skulle bara vilja lägga mig under täcket och bara sova ... Men jobbet kallar - det är skitmycket här...

Av babsansblogg - 20 augusti 2013 11:08

Igår kväll såg jag "Böda camping" - har någon sett detta programmet - har väl sett något avsnitt tidigare om åren och det här var väl en repris också (som vanligt!). Brukar egentligen inte se sånt där "svammel" ... men nu råkade det bli så och det va...

Av babsansblogg - 20 augusti 2013 10:48

  Jag sitter här under min lunch och funderar lite ... på varför det finns ondska i världen. Är det någon som kan svara på denna min fundering? Människor kan verkligen vara onda - varför. Är människosjälen verkligen så hemsk - måste man ha den d...

Av babsansblogg - 20 augusti 2013 05:22


  Sitter här med min kaffekopp, dagens första, och bara njuter av smaken och stillheten runt omkring mig - det är tyst och stilla, dagen har vaknat så smått där ute ... graderna är inte många att hurra för, hade bara +8 när jag steg upp för snart ...

Av babsansblogg - 12 augusti 2013 08:37


 

Tiden

Vädret

Väder Piteå

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013
>>>

Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards